torsdag 12 januari 2012

Är det så här det ska vara?

Du kvinna, 2012 uttalade och tysta förväntningar på dig:

- Du ska vara en jävel på heminredning och pyssel.
- Ta hand om hemmet (trots promtande på jämn fördelning av sysslor så är den allmänna uppfattningen att du är liiiite wired eller lat om du inte tvättar, lagar mat, städar, ansvaret ligger i smyg på dig). Hemmet ska alltid vara skinande och snyggt.
- Alltid ligga i framkant på jobbet, hålla 849823 bollar igång och alltid vara tillgänglig för att svara på frågor, ha koll på allt samtidigt som du måste genomföra det med.
- När du blivit mamma ska du vara superengagerad och nästintill overkligt påläst om hur du ska driva ditt barns pedagogiska utveckling och sen också besitta alla förutsättningar för att vara supermamma no1.
- Föda barn för att så snabbt som möjligt återställa din kropp till den 18-åriga kropp du en gång hade, bristningar, hängade bröst eller ett kilo extra är liksom inte okej... Alls.
- Hålla dig á jour med senaste modetrenderna, kläderna, håret och make-up och sen ha medlem till att införskaffa dig allt.
- Du ska vara den roliga, förstående, sexiga, lättsamma, smarta, pålästa, ödmjuka, busiga, trevliga vänninnan/ frun/ flickännen/ kollegan.
- Likväl som du ska vara i framkant på jobbet så ska du också vara socialt i framkant, uteliv och utflykter.
- Vara en god bit påväg att säkra din egen och dina barns ekonomiska framtid, äga hus, en ny bil och gärna en båt och ett sommarställe med.
- Årligen åka på långa härliga semestrar med nära och kära.
- Ha en hobby, vara riktigt bra på något "mer" utanför jobbet, rollen som mammma eller utanför gymmet som skall utövas med jämna mellanrum.

1 kommentar:

  1. Jäkligt bra skrivet! Det är ju precis så det är. Och jag blir så trött på det....

    SvaraRadera